Introductie sfeerhaarden

inbouw gashaard

Een sfeerhaard wordt meestal aangeschaft vanwege een van de volgende aspecten:

  • Je wil de "gezelligheid" van een open haard maar niet het gedoe van hout, as, roet, geur
  • Je hebt geen schoorsteen voor afvoer van de afvalgassen maar wil toch een open haard gevoel hebben.
  • Je wil een "trendy" design haard die niet verkrijgbaar is in een open haard uitvoering

Vrijwel iedereen vindt de sfeer van een knapperend houtvuur prachtig, rustgevend en romantisch. Velen zouden graag een open haard willen hebben, maar zien op tegen de rompslomp. Hout halen, opslaan, binnenhalen, vuur aanmaken, op tijd voorzien van nieuw hout en achteraf het gedoe met het schoonmaken, as wegbrengen etc. Nog maar te zwijgen van de stank, rook in de kamer bij niet goed trekkende schoorsteen, regelmatig laten vegen van de schoorsteen en het aanbrengen van een flink rookkanaal van roest vrij staal (bij gebrek van een bestaand rookkanaal).

Toch wil je wel het gevoel hebben van zo'n romantisch open haar vuur. Dan is een sfeerhaard een uitkomst. Sfeerhaarden zijn verkrijgbaar in verschillende typen. Allen met hun voor en nadelen. Typen die geen schoorsteen vereisen, maar wel enige ventilatie, of zelfs totaal geen schoorsteen/ventilatie. Je hebt sfeerhaarden die geen warmte produceren of juist wel. Je hebt typen die je alleen maar in het stopcontact hoeft te steken en klaar, maar ook die je voorzien moet van een brandstof zoals gel, bio-ethanol of gas.

Bij sommige typen zijn de vlammen niet goed of totaal niet instelbaar. Bij andere is dit juist heel goed instelbaar. De prijzen variëren ook enorm van honderd euro tot vele duizenden.

Bij de koophulp sfeerhaard kiezen kan je in een paar stappen de juiste type sfeerhaard selecteren.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

home­ >artikelen sfeerhaarden

contact   voorwaarden   disclaimer   privacybeleid   over ons  
wij gebruiken cookies
dat accepteer ik
meer informatie